Bérunió - Elfogadta az Európai Bizottság a Jobbik kezdeményezését

22 május 2017, Hozzászólás: Hozzászólások kikapcsolva

sajtófal

Március 14-én, a nemzetközi partnereivel együtt alapított a Jobbik egy polgári bizottságot, melynek a feladata, hogy kezdeményezzen egy európai népszavazást. A kezdeményezést el is juttatták az Európai Bizottsághoz, mely az Európai Unió “csúcsszerve”.

Az Európai Bizottság megvitatta a Jobbik kezdeményezését, és a Magyar Kormánnyal – talán nem meglepő módon – ellentétesen, támogatta azt. Ezzel az Európai Bizottság azonnal cáfolta a magyar kormányok által képviselt 27 éves politikát, mely szerint lehetetlen változtatni azokon a különbözőségeken, melyek a béreket jellemzik a nyugat és a kelet között.

Egymillió aláírást kell egy éven belül összegyűjtenünk. A Jobbik ebből a szempontból optimista. Mi azt gondoljuk, ha valami nem pártpolitikai kérdés, ha valami nem ideológiai kérdés, akkor az éppen a magyar munkabérek és a közép-kelet-európai fizetések ügye. Mi ezúton is arra kérünk minden pártot, minden civil szervezetet, minden magyar állampolgárt, hogy amint megindul az aláírásgyűjtés akár az utcákon, akár az online felületen, akkor ezt mindenki tegye meg, mert mindannyiunk közös ügye, hogy az európai bérek zárkózzanak fel a nyugatiakhoz.

Mirkóczki Ádám sajtótájékoztatója ide kattintva tekinthető meg: